Annika Elmér i webbinarium om tips och råd till arbetsgivare i coronakrisen.

Annika Elmér, advokat och grundare av EmpLaw Advokater, har deltagit i ett webbinarium  arrangerat av  Söderberg & Partners. Webbinariet belyser den svåra situation som många företag just nu befinner sig i till följd av utbrottet av det nya coronaviruset. Annika Elmér svarar på frågor och ger tips på hur arbetsgivare bör resonera och agera. Exempelvis framhålls vikten av att som arbetsgivare våga ta affärsmässiga beslut, och inte agera i panik, för att på så vis vara väl förberedd på att ställa om när det vänder.

Se webbinariet här

 

Annika Elmér intervjuad i artikel i Du & Jobbet

Artikeln belyser situationen när en anställds privata situation övergår till att bli ett problem på arbetsplatsen. Frågeställningen rymmer både ledarskap, arbetsmiljö inklusive arbetslivsinriktad rehabilitering och arbetsrätt.

 

Läs gärna artikeln här

 

EmpLaw har biträtt Måleriföretagen i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen meddelade idag en för hela arbetsmarknaden principiell dom i ett mål mellan Måleriföretagen och Svenska Målareförbundet, AD 2020 nr 7. Tvisten i målet rörde huruvida restid mellan arbetstagarnas bostad och arbetsplatsen, vilken skiftade över tid, var att betrakta som arbetstid mot bakgrund av en dom meddelad av EU-domstolen år 2016, Tyco-målet. 

EmpLaw växer och söker jurister med inriktning på arbetsrätt!

Biträdande jurister / advokater 

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av arbete med arbetsrätt och som vill vara med att utveckla vår verksamhet. Du kommer att få ta ett stort eget ansvar för våra fina klienter och driva egna processer i domstol och inför skiljenämnd. För att trivas och lyckas hos oss är du genuint intresserad av arbetsrätt, prestigelös och engagerad. Du har arbetat på annan advokatbyrå i minst två år, dock inte nödvändigtvis med arbetsrätt.

Våra klienter vänder sig till oss för vår specialistkunskap. Vi strävar efter högsta kvalitet i allt vi gör och denna ambition präglar vår verksamhet.  

Rollen som biträdande jurist / advokat

Som biträdande jurist / advokat kommer du att bistå arbetsgivare och arbetsgivarorganisationer i privat, kommunal och statlig sektor. Vi jobbar och utvecklas tillsammans för att uppnå bästa resultat för våra klienter. EmpLaw är en liten verksamhet som erbjuder stora möjligheter för dig att utvecklas som specialist inom arbetsrätt samtidigt som du kan leva ditt liv som förälder, partner, scoutledare eller fotbollstränare. Det är upp till oss hur vi vill att EmpLaws framgång ska se ut.

International Comparative Legal Guides

 

Annika Elmér har författat avsnittet gällande svensk arbetsrätt.

Se avsnittet här